GideonTech.com Forums

  • November 18, 2018, 02:37:21 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: HDD VU meter troubles  (Read 965 times)

kaffine

  • Senior Modder
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 173
HDD VU meter troubles
« on: February 16, 2004, 08:30:10 PM »

My current project is to make a box with both a HDD VU meter and a 7segment CPU display.  I am having some problems on the VU meter end.  When I test it (jumper together, leads 4,5 on optoisolator shorted) only half of the LED's light up.  The first 5 light up, but none of the rest.  If the jumper is removed(for meter-like operation, not bargraph), it will start at 1 and goes up to 5, but stops there and does nothing.  LED 5 just stays lit.  Any ideas as to what I did wrong here?
Logged

rukcus

  • Senior Modder
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 382
HDD VU meter troubles
« Reply #1 on: February 17, 2004, 02:26:56 PM »

Sounds like you need to configure the reference voltage so it scales the whole bargraph. I actually build on of thoe kits few years ago (still use it for visual reference when I'm too lazy to use my multimeter :lol: ), and it worked off the idea that the input needed to be calibrated to the reference voltage.
Logged

kaffine

  • Senior Modder
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 173
HDD VU meter troubles
« Reply #2 on: February 17, 2004, 07:21:48 PM »

I put 12v across it and I got 8/10 LEDs.  My guess is that I used a wrong resistor somewhere and I should check that.  Thanks for the hint.
Logged

kaffine

  • Senior Modder
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 173
HDD VU meter troubles
« Reply #3 on: February 17, 2004, 07:32:00 PM »

Well, I checked it and I had put a 1k resistor in the place of the 10k one.  I'm waiting for my iron to heat up so I can replace it, will report the results.
Logged

kaffine

  • Senior Modder
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Posts: 173
HDD VU meter troubles
« Reply #4 on: February 17, 2004, 07:56:01 PM »

Bleh, fixed it
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.033 seconds with 19 queries.